Coaching

Je hoeft niet diep in de put te zitten om naar een coach te gaan, een coach kan je ook helpen als je nieuwsgierig bent naar wat je nog meer uit je leven kunt halen. 

in het leven zijn er momenten waarin je balans mist of met een gevoel loopt dat je iets diepgaand wil veranderen. Het kan zijn dat er iets op werkgebied veranderd is, in je familie speelt of in andere situaties. Iets waarvan jij voelt, dat het je uit balans haalt. Dit kan een thema zijn wat naar aanleiding van een ‘Jouw kind als spiegel’- traject naar voren is gekomen. Maar het kan ook los staan van je kind en of je kinderen hebt. Op die momenten kan coaching datgene zijn wat jou weer vooruit kan helpen in het worden van de optimale versie van jou. Zodat je weer met vertrouwen klaar staat voor het heden en de toekomst.

De diepte in… maar toch ook praktisch

Tijdens een coachingstraject bij Praktijk Hart voor Jou, vraag ik jou de bereidheid om de diepte in te gaan. Ik begeleid jou aan de hand van jouw hulpvraag om te onderzoeken wat er ten grondslag ligt aan je probleem of vraag. Ik werk graag met gevoelsoefeningen, visualisaties en opstellingen. Om niet vanuit je hoofd, maar vanuit je gevoel inzicht te krijgen in de oorsprong. Maar ook omdat je op deze manier bij je eigen innerlijke wijsheid terecht komt en vaak zelf tot inzicht komt in wat jou gaat helpen.

Is voelen nou juist iets wat je moeilijk vindt? Ook dan is dit traject geschikt voor jou. Samen kunnen we kijken wat de oorzaak is en oefenen in het contact leggen met je gevoel en jezelf.

Naast deze diepgang is er uiteraard ook ruimte om praktisch te kijken wat nodig is om verandering te realiseren. Want soms zijn er hele praktische dingen die je anders kunt doen, om beweging in een situatie te brengen.

Wat mogen we van elkaar verwachten

Coaching bij Praktijk Hart voor Jou vraagt om een actieve houding van jou. Tijdens de sessies breng jij naar voren wat je hulpvraag is en waar je mee aan de slag wilt. Soms heb je dat niet goed helder, dan help ik je uiteraard om te onderzoeken wat jouw hulpvraag is.

Vervolgens gaan we samen kijken wat jij nodig hebt om je hulpvraag beantwoord te zien, Tijdens de sessie begeleid ik jou in het onderzoeken van de oorsprong van je hulpvraag en help ik je om die inzichten op te doen die jou verder gaan helpen.

Tussen de sessies door is het belangrijk dat je zelf aan de slag gaat met de inzichten die je hebt opgedaan. Soms krijg je een opdracht mee om aan te werken. En andere keren mag het opgedane inzicht de tijd krijgen om in te bedden en verandering te creëren.

Coaching is maatwerk en we zullen daarom samen kijken naar wat voor jou werkt.

Van mij mag je verwachten dat ik echt de tijd voor je neem. Ik plan bewust geen sessies achter elkaar, waardoor er echte aandacht voor jou en je verhaal is. Ik ben een gevoelsmens en laat de sessies daarom door mijn gevoel leiden. Mijn ervaring is, dat als we beiden uit ons hoofd en bij ons hart komen, de mooiste processen op gang komen.

Omdat coaching zo persoonlijk is, begin ik altijd met een vrijblijvend telefonisch of online contactmoment. Zodat we beiden kunnen voelen of coaching bij Praktijk Hart voor Jou, de juiste weg is voor jou. Want ik wil niets liever dan dat jij de hulp krijgt die je nodig hebt om jouw eigen pad te bewandelen.

Voor wie geschikt

Coaching is een laagdrempelige manier van hulpverlening om jou op weg te helpen met een situatie waar jij tegenaan loopt of in vast loopt. Je hoeft niet diep in de put te zitten om naar een coach gaan, een coach kan je ook helpen als je nieuwsgierig bent naar wat je nog meer uit je leven kunt halen. Of biedt hulp als je graag met professionele en persoonlijke begeleiding meer wilt leren over jezelf.

Coaching kan je helpen als je problemen ervaart op het gebied van:

 • Keuzes maken die voor jou juist zijn
 • Stress, gebrek aan focus, concentratie
 • Gevoelens van angst en/of onzekerheid
 • Balans vinden in de verschillende delen van je leven
 • Je dromen en passies helder krijgen
 • De omgang met anderen, steeds getriggerd worden door anderen
 • En heel veel andere situaties

Coachingstraject

Het is mogelijk om losse coachingssessies af te spreken. Zodat jij de regie houdt over hoe vaak je iets afspreekt en welke tijd er tussen zit. De meeste hulpvragen, vragen enkele sessies om verandering te creëren. Indien je echt een veranderingstraject in wilt, is het coachingsabonnement een goede optie. Deze bestaat uit 5 uur coaching verdeelt over 3 a 4 sessies. En is voordeliger in prijs dan de losse coaching.

Wil je weten of jouw hulpvraag geschikt is voor het abonnement of zich leent voor losse sessies? Neme dan gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

De coaching kan plaatsvinden in de praktijkruimte van Praktijk Hart voor Jou of online. Veel mensen denken dat het online minder effectief is, maar de praktijk leert dat coaching via een online verbinding heel goed kan werken. Tevens is het mogelijk om binnen een straal van 5km van de praktijk, de afspraken bij jou thuis plaats te laten vinden.

Kosten

De kosten voor losse coaching bedragen € 80,- per uur.

De kosten voor het abonnement van 5 uur coaching bedragen € 350,- per uur.

 • Prijzen zijn inclusief BTW.
 • De sessies komen niet in aanmerking voor vergoeding vanuit de verzekering.
 • Betaling in termijnen is mogelijk.
 • Deze prijzen gelden voor consulten die plaats vinden bij Praktijk Hart voor Jou of online. Meerprijs voor consulten bij jou thuis is € 12,50 per consult (met een maximale afstand van 5 km vanaf de praktijk).

Mijn rol

Tijdens de sessies zal ik, Mirjam Laseur – van Ast, jou begeleiden. In mijn praktijk combineer ik mijn missie, het helpen van kinderen om zichzelf te kunnen zijn in onze maatschappij. Met het delen van mijn ervaringen en kennis over persoonlijke ontwikkeling. Het leven heeft mij regelmatig voor uitdagingen gesteld, waarbij ik altijd op zoek ging naar de lessen die situaties mij brachten. Als echtgenoot van Ferdinand en moeder van Sanne en Robin, neem ik diezelfde instelling mee. Dit bracht mij niet alleen steeds een stap dichter bij mijzelf, maar ook op de weg van het hebben van mijn eigen praktijk. Met veel voldoening en passie help ik jou als ouder jouw pad te bewandelen en daarmee jou kind te helpen zijn of haar optimale zelf te zijn.

Ik heb naast mijn opleiding tot Kindertolk® een opleiding gevolgd tot Coach. En in het verleden heb ik mijn opleidingen Orthopedagogiek en leerkracht basisonderwijs behaald. Vanwege mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid blijf ik mij graag bijscholen op diverse thema’s.

In mijn praktijk werk ik bewust als coach en niet als therapeut. Een traject bij mij vraagt eigen inzet en motivatie, dat je zelf aan de slag gaat in de periode tussen de sessie met de inzichten die je hebt opgedaan. Waarbij ik je uiteraard stimuleer en steun om op deze manier tot mooie resultaten te komen.

Je kunt mij zien als de coach van een sportteam: Jij staat ‘in het veld’ en bepaalt uiteindelijk wat je wel en niet doet. Net zo goed als door de lessen, steun en aanmoediging van een coach, een sportteam beter wordt, maar uiteindelijk wel zélf in het veld staat, ondersteun ik jou, leer ik jou nieuwe tactieken en moedig ik je aan. Én blijf jij de regie houden over hoe het in jouw gezin gaat.