Over mij

Als van jongs af aan voelt als mijn missie om kinderen te helpen hun mooie en unieke zelf te zijn. En ik heb dit al op vele manieren invulling gegeven. In mijn opleidingen tot Orthopedagoog en leerkracht basisonderwijs, deed ik veel kennis op over het gedrag van kinderen en de invloed van opvoeding en de omgeving daarop. Toch merkte ik gedurende mijn werkzame jaren als leerkracht en ambulant begeleider in het (speciaal)onderwijs, dat er nog iets moest zijn wat van invloed was op de kinderen. Maar wat precies… daar kon ik de vinger nog niet op leggen.

Het duurde tot ik zelf moeder werd, voordat ik mocht ervaren en in gaan zien wat de ontbrekende schakel was. Het inzicht, dat kinderen ons onbewust spiegelen in wat aandacht vraagt in onszelf. Dit veranderde mijn manier van kijken naar mijn eigen kinderen, naar mijzelf maar ook mijn manier van werken. Toen de PresentChild Methode® (ontwikkeld door Janita Venema) mijn pad kruiste, voelde ik gelijk dat dit de manier is waarop ik mijn missie een vervolg wil gaan geven. Kinderen helpen om kind te zijn en hun unieke zelf te zijn, door nu met veel enthousiasme met de ouders aan de slag te gaan.

Ik blijf het als kindertolk® wonderlijk vinden om te zien wat voor liefdevolle boodschappen de kinderen voor ons ouders hebben. En wat er gebeurt als wij ze begrijpen en er mee aan de slag gaan. Door mijn eigen ontwikkeling en de ervaringen die ik als Kindertolk® opdoe in het werken met ouders, heb ik ontdekt dat het coachen van volwassenen bij mij past. We hebben tenslotte allemaal een kindsdeel in ons die we meedragen! om deze reden heb ik mij hier in laten scholen en laat ik mij nog regelmatig bijscholen. Zodat ik jong en oud(er) op weg kan helpen om je eigen pad te bewandelen.

Voel je welkom bij Praktijk Hart voor Jou, om te ontdekken wat jouw kind of het kind in jou, jou liefdevol probeert te spiegelen.

Warme groet, Mirjam Laseur – van Ast